Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/dropnlocal.com/xn--madmedglde-k6a.dk/wp-includes/kses.php on line 880
Aftensmad - Mad med glæde

Aftensmad

Hokkaido suppe med marinerede laksespydGræskarsuppe

Jeg købte et økologisk Hokkaido græskar i Irma igår, det skal bruges til dagens aftensmad, som skal bestå af en lækker Hokkaido suppe med limemarineret laksespyd. Resultatet blev en dejlig cremet suppe, med en tilpas smag af ingefær og krydderier. Mums den skal helt sikkert laves igen en kold vinteraften.

Sunde efterårschipsæbleringe

Forleden dag stod den på sund-snackdag. Det blev til grønkålschips og æblechips. Begge slags chips blev yderst vellykket og jeg kan afsløre at selv en 3-årige syntes det er spændende at spise grønkål, når de laves til sunde chips.

Lækker salat med butternutsquash

Salat med butternutsquash

Denne lækre salat spiste jeg forleden dag med min farmor og mums hvor smagte den lækkert.
Vi spiste torsk til, men anden fisk eller kød vil helt sikkert også være fantastisk til.

 

Råkostsalat med bid i 

cover billed

Råkostsalat kan laves i mange forskellige afskygninger. Lige nu er det sæsonen for grønkål og rødbeder, ja generelt er rodfrugter på sit højeste. Derfor faldt valget på en råkostsalat med grønkål, rødbeder og gulerødder. For at give den et lidt moderne pift tilføjede jeg frisk revet ingefær.

Fyldte portobellosvampe

svampe

Fyldte svampe er så fine. Svampene egner sig godt til det meste kød og så er de ovenikøbet lette at lave. Jeg valgte at lave fyld af tomater, feta og persille, men hvis man har andre spændende ting i køleskabet, vil det helt sikkert også fungere super godt.

 

 

 

 

Frisk rødkålssalat med granatæblecover

I går var det Mortens aften. Det var som en generalprøve til juleaften, kom næsten helt i julestemning ved duften af de stegte ænder. Jeg valgte at lave en frisk rødkålssalt til den lidt tunge og fede mad.
Jeg kan anbefale at lave den til juleaften, som et frisk input, det skal jeg helt sikkert.

 

Smagfuld bulgursalat 

Det går lige i mit madhjerte, når jeg får serveret sådan en lækker smagfuld salat som denne. Derfor bliver jeg simpelthen nødt til at dele den med jer. Der er godt med gods i den og et perfekt strejf af chili. Vi spiste grillet laksebøf til, men andet fisk eller kød vil også gå ganske godt til.

 

 

Quinoasalat fyldt med friske krydderurter 

Jeg elsker quinoa i salater. Det både smager godt og ser godt ud. Jeg er vild med at quino både fås i rød, sort og hvid, da det giver forskelligt look til salaten. Quino er frø som kommer fra en plante. De er rig på protein og omega-3. Quinoa smager i sig selv ikke af så meget, derfor vælger jeg tit at bombardere den med friske krydderurter – det er skønt!

 

 

Smagfuld grønkålssalat

Denne skønne grønkålssalat er super nem og simpel. Nogle gange smager det simple også bare lækkert. Da grønkål i sig selv godt kan være lidt “tørt” brugte jeg lidt mangobalsamico, men man kan også bruge en olie/eddike-dressing eller bare ens favorit dressing. Grønkålssalaten vil smage skønt til alt slags kød eller fisk, men vil også gå glimrende som tilbehør til en suppe.

 

 

Hjemmelavet persillepestopersillepesto

Pesto smager bare dejligt og kan bruges til rigtig meget forskelligt mad. Jeg havde en masse bredbladet persille i køleskabet som så lidt trist ud og valgte derfor at lave mig en persillepesto. Hvis man ligger inde med frisk basilikum er der intet i vejen for at lave den på det istedet. Jeg kan personligt godt lide at den er lidt tykkere i konsistensen, så den ikke flyder rundt på tallerkenen. Hvis man syntes bedre om en tyndere pesto, blandes der blot mere vand og olie i.

 

Torskedeller foto

De nye officielle kostråd har sat indtaget af fisk op. Det betyder at der nu anbefales, at du spiser fisk mindst 2 gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. I alt skal du gerne have 350 g fisk om ugen, hvoraf de 200 g skal være fed fisk som feks. laks eller sild. Alle former for fisk tæller med, både fisk på dåse, frossen fisk, skaldyr og selvfølgelig også fiskefrikadeller. Jeg elsker selv fisk, men jeg må indrømme at jeg er tilbøjelig til at vælge laks. Ikke fordi jeg ikke er vild med andet fisk, tværtimod, det er nok bare blevet en dårlig vane. Derfor stod aftens menu på torskedeller serveret med råkostsalat, bådekartofler og selvfølgelig hjemmelavet remolade. I denne opskrift er der nok til 6-8 personer og hvis der skule være rester kan de snildt fryses ned.

JordskokkesuppeBlogbilled

Det er for alvor ved at blive koldt!!!!!
Hvad er bedre end at varme sig på en lækker suppe, som sender varme igennem hele kroppen. Suppen kan serveres som forret eller hovederet med friskbagt brød, velbekommen :)

Fyldte auberginer Image-1

Disse fyldte auberginer mætter godt og en perfekt vinterret. Jeg valgte at lave farsen med hakket kyllingekød for at gøre den knap så tung, som hvis den blev lavet af okse. Hvis man ikke er til auberginer kan de byttes ud med squash. Servere evt. de fyldte auberginer med kogte ris/bulgur/speltkerner og måske en let enkel salat til.

 

Svampesalat cover

Husker du at spise grønt hver dag????
Denne salat er super nem og hurtig at lave. Den smager skønt også er det en rigtig vintersalat :)

 

 

Æbler med ribsgeleæbler med ribsgele

Disse æbler med ribsgele får vi næsten altid juleaften. I år skal jeg stå for rødkålssalt samt disse lækre æbler fyldt med ribsgele. For at udfordre mig selv men også for at kræse lidt ekstra om det, har jeg i år besluttet mig for at lave hjemmelavet ribsgele. Jeg har valgt at lave en forpremiere på det hele, så jeg er sikker på det kommer til at smage skønt juleaften :)

Jordskokkepure med kammuslinger og friteret jordskokker foto

Igår fik jeg en pose hjemmedyrket jordskokker af min gamle børnehavepædagog, det er da hyggeligt :) Jeg er mere end vild med jordskokker og gik derfor straks igang med at tænke over hvad de skulle bruges til. Lørdag aften kan jeg godt lide at gøre lidt ekstra ud af maden, så besluttede mig for at lave en lille forret med kammuslinger og jordskokkerpure. Der var noget jordskokkepure tilbage som jeg serveret til hovederetten, som stod på laksebøffer og smagfuld bulgursalat.

 

Fennikel salatmed pærefoto

Denne lækre salat er fantastisk. Den har en dejlig frisk smag og er super hurtig at lave. Kombinationen af fennikel, chili, pære, ingefær og lime giver den et lækkert twist. Jeg serverede den til fyldt kyllingebryst og bagte rødbeder :)

 

 

Blomkålssalatimage

Efter 1 uges skiferie er der vidst brug for at få fyldt lidt ind på grøntsagskontoen :-)
Af en eller anden grund får jeg næsten aldrig købt blomkål, men da jeg faldt over et lækkert økologisk blomkålshoved fik jeg lyst til at lave en lækker blomkålssalat. Denne blomkålssalat er sådan en rigtig “snyde salat” – det ligner en som tager lang tid, men den tager ikke mere end 10 min. :-) Jeg serveret laksebøffer og pesto til.

 

Italiensk salat med grønne bønner image

Denne skønne italiensk salat mætter dejligt og er hurtig at lave. Den er perfekt til fisk med frisk bagt brød og et koldt glas hvidvin :)

Rådyrbov med gorgonzolasovs og bagte rødbeder  cover

Det kan da ikke blive mere stenalder-agtig end når ens kæreste har været på jagt og kommer hjem med et rådyr.
Igår besluttede jeg mig for at boven af dyret (forbenet). Det er meget magert kød, så for at undgå at den ikke blev for tør viklede jeg bacon rundt om. I stedet for at lave en klassisk vildtsovs blev det til en gorgonzolasovs, det kan virkelig anbefales på det kraftigste. Hvis man ikke ligger inde med vildt kød, vil denne gorgonzolasovs også være super lækker til en mørbrad. Udover bagte rødbeder lavet jeg også en lækker grøntkålssalat til :)
Hvis du ikke er så heldig at have en jæger i familien, kan du også prøve lykken hos din lokale slagter.

Orientalsk inspireret suppe image

Så det suppe søndag :-)
Suppe er bare så nemt at lave. Det er næsten kun fantasien som sætter grænser for hvilke grøntsager suppen skal bestå af. Jeg lå inden med et helt hvidkålshoved og en masse ingefær. Jeg besluttede mig derfor at lave en orientalsk inspireret suppe med massere af smæk på. Resultatet blev til en lækker cremet suppe som gav sved på panden.

Hurtige tundeller image

Hvis man syntes at det er svært at få fisk ind i sin madplan, enten fordi det er for dyrt eller besværeligt, så skal disse tun-deller prøves. De er super nemme at lave, koster ikke alverden og smager fantastisk :) Men det bedste af det hele er næsten at de smager mindst lige så godt dagen efter og vil derfor være perfekt til madpakken :)

Friske forårsruller med 3 slags dip

cover

Blev helt i forårshumør da jeg forleden dag lavet disse friske sunde forårsruller eller vietnamesiske sommeruller som de også hedder :- ) Ønsker du at få mere grønt ind i din aftensmad så er friske forårsruller et godt og nemt bud :) Det er super hyggeligt at sidde ved bordet og lave sine egne ruller. Jeg satte en skål med varmt vand på bordet så man selv kunne dyppe sit rispapir i vandet og efterfølgende lave sin egen forårsruller. Jeg købte mit rispapir hos den lokale grønthandler, men kan også købes hos de flereste store supermarkeder. Jeg serveret både marineret tigerrejer og kylling til samt 3 forskellige hjemmetlavet dip. Hvad man vil servere af grønt til er valgfrit, forneden vil jeg dog komme med mine favoritter

Blomkålspizza

image

Jeg har længe gerne ville prøve at lave en blomkålspizza, så da der blev ønsket pizza på ugens madplan var det en oplagt mulighed. Resultatet blev virkelig lækkert og sundt. Man skal dog ikke lave denne form for pizza, hvis man sætter pris på en sprød pizzabund. Konsistentes bliver lidt mere som en æggekage og den ligger derfor heller ikke lige så tungt i maven som en traditionel pizza. Det er absolut ikke sidste gang jeg skal lave mig en pizza på grøntsagtsbund. Hvis du er mere til broccoli kan du godt erstatte det med blomkålen. Hvis du ønsker en mere crispy bund kan du stavblende nogle mandler og rive noget parmasanost og tilsætte det til pizzabunden.

Stegte blæksprutter med peberfrugtscreme

image

Der findes næsten ikke noget bedre og mere hyggeligt end at handle lækkert ind i torvehallerne en fredag eftermiddag. Blækkesprutter spiser vi alt for lidt af efter min mening og her tænker jeg ikke på de friturestegte blæksprutteringe :-)
De stegte blæksprutter var noget af et hit herhjemme, det er absolut ikke sidste gang at denne nemme og lækre forret skal serveres :-) Vi blev meget positiv overrasket både over smagen, men også konsistensen som absolut ikke var gummiagtig. Jeg serverede de stegte blækspruttearme med en skøn peberfrugtscreme til, haps haps…….

Rødbedesuppe med hytteost og friterede jordskokkerimage1

Suppe er bare så dejlig nemt at lave også elsker jeg især suppen dagen efter når den har fået lov til at stå og trække. Denne suppe har, efter min mening, en dejlig kryddersmag uden at blive for stærk. Jeg svitsede lidt kyllingestykker på en hed pande og og puttede dem i suppen, da jeg godt kan lide at der er lidt at tykke på, men det kan godt undlades :-) Derudover serveret jeg et friskbagt madbrød til.

Lukket for kommentarer.