Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/dropnlocal.com/xn--madmedglde-k6a.dk/wp-includes/kses.php on line 880
Blancheret spidskålswarp med lækker dip - Mad med glæde

Blancheret spidskålswarp med lækker dip

  • Af Carina Reckeweg
  • 12 oktober, 2015
  • Kommentarer lukket til Blancheret spidskålswarp med lækker dip

“Bloggen har været på barsel” – der har derfor været meget stille herinde det sidste lange stykke tid. Men nu er det på tide, at i får en lille lækker efterårsopskrift. Blancheret spidskålswarp er meget nemme at lave. De indholder få kalorier, og så smager de super lækkert. Fyldet kan man lave i et utal af varianter fra både kylling til rejer, men i denne opskrift har jeg lavet dem med oksekød. Jeg valgte at lave en skyrdressing og lidt humus til som tilbehør, samt nogle lækre sprøde søde kartofler. Vi fik dem som hovedret, men hvis man laver dem i mini udgave ville de også være gode som forret.

FullSizeRender

Det skal du bruge til ca. 10 ruller

3 gulerødder
5 brune svampe
1 rødløg
400 g hakket oksekød med lav fedtprocent
1 potte friske koriander
1 stor avokado
1 spidskål
Salt & peber

Hak løg og svampe ud i små tern. Riv gulerødderne. Svits det hele på en pande og tilsæt kødet og steg til det er færdigt. Smag til med salt og peber. Skær avokadoen ud i tynde skiver. Skyl korianderne og lad dem tørre.
Pil alle bladene af spidskålet og vask dem godt. Skær den hårde hvide stilk fra. Dyb ca. 3 stk. blade ad gangen i en gryde med kogende vand. Lad bladene ligge i vandet i 1-2 min og tag dem op og hurtigt over i en stor skål med iskoldt vand. Lad bladene dryppe af på et viskestykke.
Så skal der rulles. Alt efter ønsket størrelse kan du med fordel skære de store blade i to, og de mindre bruges som de er. Fordel kødet på midten af spidskålbladet, top med avokado og friske koriander. Læg siderne ind over fyldet og rul så fra den ene ende, man kan sagtens rolle dem stramt. Server rullerne  med dip og evt. sprøde søde kartofler.

IMG_8096

Skyrdip

6 spsk. skyr
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. Stødt koriander
1 tsk. tahin
Salt

Bland det hele sammen og smag til med salt og evt. mere af krydderierne. kan med fordel laves i god tid og lad den stå at trække i køleskabet.

Humus

1 dåse kikærter
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
100 g skyr (evt. mere hvis man ønsker en lidt tyndere humus)
1 spsk. tahin
1 fed hvidløg
Saft fra ½ lime
Salt

Blend kikærter, hvidløg og skyr sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og smag til med salt. Alt efter hvor krydret man ønsker den, kan man tilsætte mere eller mindre krydderier. Kan laves dagen før.

Sprøde søde kartofler

Søde kartofler
Majsmel
God olie
Salt & peber

Skrald de søde kartofler og skær dem ud til fritter. Vend dem i olie, salt, peber og majsmel. Bag dem på 220 grader indtil de er sprøde, giv dem evt. lidt grill til sidst.

IMG_8108

//

Carina

Del gerne opskriften med dine venner, veninder eller familie.

Lukket for kommentarer.