Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/dropnlocal.com/xn--madmedglde-k6a.dk/wp-includes/kses.php on line 880
De bedste langtidshævet boller - Mad med glæde

De bedste langtidshævet boller

I disse kolde dage har jeg sådan haft lyst til lune hjemmebagte boller. Jeg syntes personlig at koldthævet/langtidshævet boller får det bedste resultat, så hvis man har tiden til det er det klart at anbefale. Forleden ved at lave disse boller er at det er super nemt på anden dagen, hvor de skal serveres, da de kun skal bages. Et lille tip er at sætte en bradepande fyldt med vand i bunden af ovnen, det giver den lækreste sprøde skorp. Hvis man i stedet for boller ønsker at lave et lækkert brød skal bagetiden bare være lidt længere.

boller1

Det skal du bruge

1 liter vand
15 g gær
4 groft havsalt
1 kg ølandshvedemel
Blandet havregryn og speltflager efter eget valg.

Sådan gør du

Dag 1: Vand og gær røres sammen. Melet røres i. Tilsæt salt og gryn og flager. Rør rundt så det er blandet godt sammen, det skal ikke æltes eller røres i timevis. Dejen skal være våd og klistret, men heller ikke for flydende. Dæk skålen med film og lad den hæve på køkkenbordet natten over.

Dag 2: Stil ovnen på 250 grader. Form boller med en våd ske og bag dem i ovnen i 15-20 min. Jeg stiller en bageplade fyldt med vand på den nederste rille, det giver en god sprød skorp.

boller

 //
Carina


Lukket for kommentarer.