Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/dropnlocal.com/xn--madmedglde-k6a.dk/wp-includes/kses.php on line 880
Morgenmad - Mad med glæde

Morgenmad

fotoHjemmelavet granola uden tilsat sukker 

Denne hjemmelavet müsli/granola, uden tilsat sukker, laver jeg tit når køkkenskabene er fyldt godt op med halvtomme poser med nødder, kerner og frø. Den er super let at lave og tager næsten ingen tid.

 

 

Skøn æblegeleæblegele

Efter en familiefrokost på Skovlyst, hvor min søster og jeg fik røget hellefisk med æblegele, har jeg længe ville prøve at lave min egen æblegele. Det smager simpelthen så fantastisk både oven på frisk men også oven på ost. Jeg valgte at servere denne flotte røde æblegele til en tapas-middag

 

 

Banan/lakrids shake 

En lille hurtig opskrift på en lækker shake med banan og en tilpas eftersmag af lakrids. Drik den til morgenmad eller når den lille sult melder sig :)

 

 

Sund morgenmad 

Der er ikke noget bedre end selvforkælelse i weekenden :) så hvorfor ikke starte allerede fra morgenstunden af med en lækker sund morgenmad. Disse sunde morgenvafler er uden mel, gryn og sukker, men til gengæld  rig på protein og toppet med antioxidanter i form af frisk frugt. De er super nemme at lave og smager skønt. Hvis man ikke har et vaffeljern, kan man lave dem som små brunch pandekager. Derudover lavet jeg mig et lille glas med skyr og bærkompot, toppet med frisk frugt. Så er man godt kørende fra starten af :)

Overnight grød cover

Jeg elsker morgenstunden, og når der er god tid til en lækker morgenmad, en god kop kaffe og hygge omkring morgenbordet inden dagen rigtig starter, så findes der efter min mening ikke noget bedre tidspunkt på døgnet. I weekenden står vores morgenmad ofte på morgenmadsvafler, bananpandekager, hjemmebagte boller eller skyr med bærkompot og hjemmelavet granola. I hverdagen er der dog naturligvis ikke den samme tid, men derfor kan morgenmaden sagtens være lækker alligevel. Jeg forsøgte mig med køleskabsgrød, og det er i den grad nem, men lækker morgenmad. Alle ingredienser blandes sammen om aftenen, stilles i køleskabet og næste dag: wupti, så er morgenmaden klar. Meget nemmere bliver det ikke

Frisk æblesmørimage2

Æblesmør, som jo egenlig ikke har noget med smør at gøre, smager fantastisk oven på ost men er også velegnet ovenpå skyr, yoghurt, pangekager mv. I denne portion blev der til ét stort glas :-) Denne variant er meget frisk i smagen og er næsten helt sommerlig. Det kan også anbefales at tilsætte stjerneanis i stedet for ingefær. Velbekomme :-)

Energibooster 

image

I denne kolde og mørke vintertid har man bare brug for et energiboost engang imellem. Friskpresset juice en god og sund energibooster. Hvis du er så heldig at ligge inde med en juicepresser, har du det perfekte redskab til at få en masse gode vitaminer. Samtidig er det en god mulighed for at få brugt de grøntsager eller frugter, som er begyndt at se lidt triste ud. Det er kun fantasien der sætter grænser for sammensætningen, både grøntsager og frugter er fantastiske. Jeg er stor tilhænger af frisk ingefær i min juice, da det giver en dejlig friskhed.

Lukket for kommentarer.