Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/dropnlocal.com/xn--madmedglde-k6a.dk/wp-includes/kses.php on line 880
Oksekødssalat med pesto og croutoner - Mad med glæde

Oksekødssalat med pesto og croutoner

  • Af Carina Reckeweg
  • 3 november, 2015
  • Kommentarer lukket til Oksekødssalat med pesto og croutoner

Vi spiser altid salat med enten fisk eller kød i til frokost, men får det sjældent til aftensmad. Denne oksekødssalat er en perfekt aftensmadssalat da den mætter godt. Salaten har en dejlig smag af syre fra citron og en let skarphed fra det friske hvidløg. I fredags fik vi leveret en lækker kasse fra Skagen Food med både kød og fisk i. Kassen indeholdte blandt andet lækkert dansk oksekød i strimler. Vi spiser ikke så ofte rødt kød, da jeg syntes det bliver meget tungt, men i denne salat syntes jeg det var perfekt.

IMG_8258

Det skal du bruge til 2 personer

300 g oksekød i strimler
1 potte frisk basilikum
50 g parmesan, høvlet
1 citron
2 gulerødder
1 klods ingefær
Balndet salat – jeg brugte romainesalat og rucola
1 fed hvidløg
1 dl god olivenolie
2 skiver brød eller én bolle
8 spsk. rapsolie
Salt & Peber

Sådan gør du

Blend basilikumbladene sammen med hvidløg og olivenolie samt lidt salt. Blend det til det bliver til en dejlig pesto. Bræk brødet i mundrette stykker og varm rapsolien op på panden. Rist brødet på den varme pande indtil de bliver sprøde og tager farve. Drys brødet med salt og læg dem på et stykke køkkenrulle. Riv ingefær og svits det sammen med kødet på en pande og drys med salt og peber. Læg salaten i et fad og pres frisk citronsaft ud over salaten. Vend pesto og kødstrimlerne sammen med salaten. Drys med croutoner og revet parmesan. Riv gulerødderne til tynde strimler med en kartoffelskræller og læg ovenpå salaten.

IMG_8255

//

Carina

Lukket for kommentarer.