Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/dropnlocal.com/xn--madmedglde-k6a.dk/wp-includes/kses.php on line 880
Ribsmarmelade med jordbær og stikkelsbærkompot med kanel og vanilje - Mad med glæde

Ribsmarmelade med jordbær og stikkelsbærkompot med kanel og vanilje

Jeg er så heldig at have en farmor som har den dejligste nyttehave. Forleden dag leveret hun over 1 kg friske stikkelsbær og 2 kg ribs, elsker sådan nogle gaver. Jeg gik strakts igang med at producere og det blev til stikkelsbærkompot og ribsmarmelade med jordbær. Jeg brugte ikke alle stikkelsbær og ribs, da jeg godt kan lide at have lidt i fryseren til perioder hvor det ikke er sæson for bær. Både stikkelsbærkompotten og marmeladen er blevet afprøvet ovenpå yoghurt, ostemad og i en lækker sund dessert trifli med skyr. Det hele faldt i god jord herhjemme og kan kun anbefales.

Ribsmarmelade med jordbær

Det skal du bruge

500 g ribs
500 g jordbær
300 g sukker
1 vaniljestang
4 tsk. geleringspulver til marmelade

Sådan gør du

Skyl og pil jordbær og ribs. Snit vaniljestangen op på langs. Put ribs og jordbær i en gryde sammen med sukker og vaniljestang. Lade det koge op og lad det efterfølgende stå og små simre indtil det er “udkogt”. Tilsæt geleringspulver og rør rundt og lad det koge i 5 min. Put marmeladen på rengjorte glas og opbevar det i køleskabet.

blogbilled

Stikkelsbærkompot med kanel og vanilje

Det skal du bruge

1, 3 kg grønne stikkelsbær
2 kanelstænger
1 vaniljestang
3-4 spsk. vaniljesukker
200-300 g sukker, alt efter hvor sød man ønsker den
0,5 dl vand

Sådan gør du

Skyl og pil stikkelsbær. Skær vaniljestangen op på langs. Put vand i en gryde sammen med stikkelsbær, sukker, vaniljesukker og kanelstænger. Kog det hele op og lad det efterfølgende stå og små simre indtil det er “udkogt”. Put kompotten på rengjorte glas og opbevar det i køleskabet.

ribs marmelade

//

Carina

2 Kommentarer

  • Søs siger:

    Ej, hvor ser det godt ud! Min ribs busk gav kun 5 bær til os i år – resten fik fuglene, men nu tror jeg da bestemt jeg må ud og have fat i nogle ribs. Til gengæld har jeg lige lavet stikkelsbær/rabarber kompot og det kan i den grad også anbefales.

    Kan det passe, at du ikke kom sukker i din stikkelsbærkompot og hele 5 dl vand?

    • Carina Reckeweg siger:

      De er begge så gode og bliver spist flittigt :-) EJJJJJJ altså glemte at skrive sukker på, selvfølgelig var der sukker i ellers ville det blive en sur fornøjelse :-) men der står 1/2 dl vand og ikke 5 dl :-)