Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/dropnlocal.com/xn--madmedglde-k6a.dk/wp-includes/kses.php on line 880
Det grønne - Mad med glæde

Det grønne

BLERIN~1Sunde efterårschips

Forleden dag stod den på sund-snackdag. Det blev til grønkålschips og æblechips. Begge slags chips blev yderst vellykket og jeg kan afsløre at selv en 3-årige syntes det er spændende at spise grønkål, når de laves til sunde chips.

 

Lækker salat med butternutsquash

Salat med butternutsquashDenne lækre salat spiste jeg forleden dag med min farmor og mums hvor smagte den lækkert.
Vi spiste torsk til, men anden fisk eller kød vil helt sikkert også være fantastisk til.

 

Råkostsalat med bid i 

cover billed

Råkostsalat kan laves i mange forskellige afskygninger. Lige nu er det sæsonen for grønkål og rødbeder, ja generelt er rodfrugter på sit højeste. Derfor faldt valget på en råkostsalat med grønkål, rødbeder og gulerødder. For at give den et lidt moderne pift tilføjede jeg frisk revet ingefær.

 

 

Æbler med ingefær, chili og lime 

æbler

Æbler, ingefær, chili og lime er simpelthen en skøn kombination……
Det fandt min veninde og jeg ud af af vi var på wellness hyggetur sammen.
Idag ville vi selv afprøve det og resultatet blev stærkt, men godt

 

Frisk rødkålssalat med granatæble

cover

I går var det Mortens aften. Det var som en generalprøve til juleaften, kom næsten helt i julestemning ved duften af de stegte ænder. Jeg valgte at lave en frisk rødkålssalt til den lidt tunge og fede mad.
Jeg kan anbefale at lave den til juleaften, som et frisk input, det skal jeg helt sikkert.

Smagfuld bulgursalat 

Det går lige i mit madhjerte, når jeg får serveret sådan en lækker smagfuld salat som denne. Derfor bliver jeg simpelthen nødt til at dele den med jer. Der er godt med gods i den og et perfekt strejf af chili. Vi spiste grillet laksebøf til, men andet fisk eller kød vil også gå ganske godt til.

 

 

Quinoasalat fyldt med friske krydderurter 

Jeg elsker quinoa i salater. Det både smager godt og ser godt ud. Jeg er vild med at quino både fås i rød, sort og hvid, da det giver forskelligt look til salaten. Quino er frø som kommer fra en plante. De er rig på protein og omega-3. Quinoa smager i sig selv ikke af så meget, derfor vælger jeg tit at bombardere den med friske krydderurter – det er skønt!

 

Smagfuld grønkålssalat

Denne skønne grønkålssalat er super nem og simpel. Nogle gange smager det simple også bare lækkert. Da grønkål i sig selv godt kan være lidt “tørt” brugte jeg lidt mangobalsamico, men man kan også bruge en olie/eddike-dressing eller bare ens favorit dressing. Grønkålssalaten vil smage skønt til alt slags kød eller fisk, men vil også gå glimrende som tilbehør til en suppe.

Svampesalat 

coverHusker du at spise grønt hver dag????
Denne salat er super nem og hurtig at lave. Den smager skønt også er det en rigtig vintersalat :)

 

 

Fennikel salatmed pærepiclab

Denne lækre salat er fantastisk. Den har en dejlig frisk smag og er super hurtig at lave. Kombinationen af fennikel, chili, pære, ingefær og lime giver den et lækkert twist. Jeg serverede den til fyldt kyllingebryst og bagte rødbeder :)

 

 

Blomkålssalatimage

Efter 1 uges skiferie er der vidst brug for at få fyldt lidt ind på grøntsagskontoen :-)
Af en eller anden grund får jeg næsten aldrig købt blomkål, men da jeg faldt over et lækkert økologisk blomkålshoved fik jeg lyst til at lave en lækker blomkålssalat. Denne blomkålssalat er sådan en rigtig “snyde salat” – det ligner en som tager lang tid, men den tager ikke mere end 10 min. :-) Jeg serveret laksebøffer og pesto til.

 

Italiensk salat med grønne bønner image

Denne skønne italiensk salat mætter dejligt og er hurtig at lave. Den er perfekt til fisk med frisk bagt brød og et koldt glas hvidvin :)

Lukket for kommentarer.