Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/dropnlocal.com/xn--madmedglde-k6a.dk/wp-includes/kses.php on line 880
Stegt blomkålssalat med hvidvinsstegt laks - Mad med glæde

Stegt blomkålssalat med hvidvinsstegt laks

  • Af Carina Reckeweg
  • 10 november, 2015
  • Kommentarer lukket til Stegt blomkålssalat med hvidvinsstegt laks

Det her er en hurtig og super sund hverdagsmiddag uden så mange dikkedarer. Bestemt også en ret, som er egnet til gæster, hvis du ikke ønsker at stå i køkkenet det meste af dagen. Laksen blev perfekt og dejlig saftig, mens salaten blev sprød, hvilket komplimenterer hinanden godt.

IMG_8316

Det skal du bruge til 2 personer 

Blomkålssalat

1 lille blomkålshoved
1 rødløg
1/2 økologisk citron
50 g parmesanost eller anden hård ost
En lille håndfuld mandler
1 tsk. honning
God olie (olivenolie eller lign.)
Salt

Sådan gør du

Pluk blomkålen ud i små buketter og skyl dem. Snit rødløg i tynde både. Hak mandlerne og svits dem på en pande indtil de tager farve. Steg rødløg og blomkål på en hed pande med olie. Steg dem ved høj varme indtil de tager farve. Det er vigtig at de ikke bliver bløde. Riv citron skal og bland det op med citron saft, olie, honning og salt. Riv osten. Anret blomkål og rødløg på et fad. Hæld citrondressingen over og top tilsidst med ost og mandler.

Hvidvinsdampet laks

2 laksebøffer
1/2 citron
1 håndfuld frisk krydderurter
1,5 dl hvidvin
Salt & peber

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader. Læg laksebøfferne i et ildfastfad. Hæld hvidvinen over laksen. Pres citronsaft over laksen. Skyl og hak krydderurterne og drys det over laksen sammen med salt og peber. Sæt laksen midt i den forvarmet ovn i ca. 18-20 min. alt efter laksebøffernes størrelse.IMG_8328

//

Carina

Lukket for kommentarer.