Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/dropnlocal.com/xn--madmedglde-k6a.dk/wp-includes/kses.php on line 880
Stikkelsbær- & blommechutney - Mad med glæde

Stikkelsbær- & blommechutney

Jeg har virkelig fået mange gode ting ud af alle de bær jeg fik af min farmor. Det er både blevet til stikkelsbærkompot og ribsmarmelade, som jeg har brugt til trifli samt ovenpå ostemader og yoghurten.
Både min mor og jeg elsker at bruge meget tid i køkkenet, så forleden dag havde vi en aftale om at vi skulle være lidt kreative sammen. Jeg havde nogle røde stikkelsbær tilbage i køleskabet fra min farmor og min mor havde fået nogle friske solbær af naboen. De røde stikkelsbær blev brugt til en super lækker og stræk chutney, som smager skønt til grillmaden eller hvis du vil pifte en lidt “kedelig” kyllingfilet op. Hvis du ikke kan få fat i stikkelsbær så kan du bruge syrlige æbler i stedet for.

chelak

Det skal du bruge

275 g røde stikkelsbær
275 g blommer
0,5 dl vand
2 kanelstænger
15 g fint hakket frisk ingefær
3 løg
2 røde chilier
225 g rørsukker
80 g tørret abrikoser
0,5 dl æbleeddike
1 spsk. gule sennepsfrø

Sådan gør du

Skyl stikkelsbær og blommer. Fjern stenen fra blommerne og skær dem i både. Skær de tørret abrikoser ud i skiver og hak ingefæren fint. Put alle ingredienserne i en gryde og kog det hele op. Lad chutneyen stå og små simre indtil blommer og stikkelsbær er kogt ud. Hæld chutneyen på et rent glas og opbevar det i køleskabet.

//

Carina

2 Kommentarer

  • Farmor siger:

    I dag plukkede jeg de sidste røde stikkelsbær og de første blommer var modne, så nu skulle der laves chutney. Havde ingen æbleeddike, men brugte alm. og skar et stort umodent æble i tern og kom i. Det så rigtig godt ud, dog lidt for tyndt til vores smag, så jeg tilsatte lidt geleringspulver samt atamon for holdbarheden. Tak for opskriften. Det smager fantastisk – hot og godt!